Danmarks bistandssamarbejde med Bhutan
Danmarks bilaterale bistand til Bhutan har gennem en årrække været ca. 65 mio. kr. årligt, hvilket gør Danmark til Bhutans vigtigste donor efter Indien.

Det overordnede mål for samarbejdet mellem Danmark og Bhutan er bekæmpelse af fattigdom gennem fremme af bæredygtig økonomisk udvikling, styrkelse af den private sektor, demokratisering og god regeringsførelse, ligestilling og respekt for menneskerettigheder.

Samarbejdet er koncentreret inden for tre sektorer: sundhed og uddannelse, miljø samt god regeringsførelse og decentralisering.

Efter 2013 vil den danske bistand gradvist blive udfaset. 
 


Bhutan: Mere demokrati - med dansk hjælp

Det lille kongedømme Bhutan, der ligger i Himalayas bjerge, går til valg. Det er et godt eksempel på, at dansk bistand også medvirker til en mere strukturel udvikling af u-landene. 

 


... Bhutan er et godt eksempel på, at dansk bistand også medvirker til en mere strukturel udvikling af landene. Jeg er derfor ikke så overrasket over, at et land som Bhutan - hvor Danmark i en lang årrække har været den næststørste donor af bistand - nu afholder det første demokratiske valg i landets historie. Valget er den foreløbige kulmination på en imponerende demokratisk proces. 

Ethnographic Exhibitions | Ditte Marie Seeberg | Photos & Webdesign: Jens Kirkeby, Digital Nature
Lav din egen hjemmeside med mono.net