Tsechu – den årlige danse-festival

Tsechu er den store, årlige religiøse festival, der over fire dage afholdes i de største klostre rundt om i Bhutan. På festivallerne danser munkene i timevis deres meditative, hellige danse i meget farverige kostumer og med dyre- og menneskemasker på. Festivallerne holdes forskudt landet rundt, og de største og mest traditionsrige er festivallerne i Thimphu og Paro.

Bhutaneserne 
rejser denne ene gang om året den lange vej til egnens store kloster for at overvære de hellige danse. Ved at være til stede og overvære de meditative danse får de del i den hellige kraft og modtager store velsignelser.

Festivallens fjerde og sidste dag begynder allerede klokken fire om morgenen længe før solopgang, hvor en kæmpestor (op til 30 meter høj) og flere hundrede år gammel thangka Thongdrel i mørket rulles ud på templelmuren. På thangkaen sidder guruen 
Padmasambhava flankeret af diciple og otte af hans reinkarnationer. De flere tusinde deltagere vandrer forbi neden for thangkaen, siger bønner og modtager velsignelser.

Ethnographic Exhibitions | Ditte Marie Seeberg | Photos & Webdesign: Jens Kirkeby, Digital Nature
Lav din egen hjemmeside med mono.net