Høje bjerge 




 

Udstillingen i Aarhus
blev støttet af

CKU DCCD Center for kultur og udvikling Danish center for culture and development
En webudstilling baseret på en udstilling af samme navn i Aarhus midtby foråret 2012.

Billederne fra selve udstillingen i funktion er fra seks travle uger midt i det pulserende Aarhus med et meget interesseret og spørgelystent publikum – ikke mindst takket være de mange livlige skoleklasser, fyldt med gå-på-mod og nysgerrighed.



Hjemmesiden er produceret med støtte fra DANIDA.

BHUTAN – Tordendragen i bevægelse

Udstillingen er en visuel, sanselig og poetisk udstilling om bhutanesisk barndomskultur. Udstillingen fokuserer på bhutanesiske børn og unges egne reflektioner over livet i et af verdens lykkeligste, men fattigste lande. Et af udstillingens formål er at formidle indblik i barndommens vilkår i hjemmet og skolen i forhold til lykkebegrebet i Bhutan.
BHUTAN - Tordendragen i bevægelse introducerer de besøgende for bhutanesernes skole, hjem, traditionelle religiøse liv og moderne hverdag.

Formålet er at give danske børn og unge indblik i et 3.-verdens land på en kulturel korsvej, hvor deres traditionsrige kultur står over for forandring.

Udstillingen fortæller om, hvordan det lille buddhistiske lands vision om lykken som bruttonationalprodukt - Gross National Happiness – kan spille en afgørende rolle i hverdag og skolegang.

Udstillingen viser desuden børnenes og de unges egne reflektioner over livet i et af verdens lykkeligste men fattigste lande.

Lykken er indskrevet i Bhutans forfatning, der trådte i kraft ved Bhutans første demokratiske valg i 2008. I dag måler Bhutan Gross National Happiness ud fra en holistisk tankegang om at måle lykkefølelse i befolkningen på lige fod med psykisk velvære, sundhed, kultur, uddannelse, fællesskabets levedygtighed, god regeringsførelse, miljø, tidsforbrug og levestandard.


Med udenlandsk bistand orienterer bhutaneserne sig i dag ud i verden og søger med stor interesse inspiration til nye veje – med afsæt i deres traditionelle, buddhistiske baggrund.


 
Podcast til download
Radioserien "Mennesker og tro" på P1
Hør eller download udsendelsen på DR P1 - Livskunst, empati og glæde, hvor Anders Laugesen er i samtale med museumsdirektør Khenpo Phuntshok Tashi fra National Museum of Bhutan og antropolog og udstillingskurator Ditte Marie Seeberg fra Aarhus om tanker, glæde og arbejdet bag udstillingen for børn.

Klik på billedet og gå direkte til udsendelsen på DR P1.
Fra udstillingen Bhutan - Tordendragen i bevægelse, en specialklasse fra Rudolf Steiner Skolen Aarhus i udstillingen. Foto Jens KirkebyBhutan - the Thunder Dragon on the move - Exhibition Aarhus 2012 - Buddha on display
Glimt fra udstillingen
Bhutan - the Thunder Dragon on the move - Exhibition Aarhus 2012Bhutan - the Thunder Dragon on the move - Exhibition Aarhus 2012 -
Børnenes univers med dragter, der gerne må bruges
Lyt til den nyeste musik på Bhutantoppen
Traditionelle toner til lette rytmer - live hitliste fra Bhutan

Bhutaneserne elsker musik. Musikken er blød og romantisk og let at danse til.

Ethnographic Exhibitions | Ditte Marie Seeberg | Photos & Webdesign: Jens Kirkeby, Digital Nature
Lav din egen hjemmeside med mono.net